Kétkrémes mézes krémes recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek porcukor
- 4 ek langyos méz
- 50 g vaj
- 450 g liszt
- 5+2 ek tej
- 1 csapott ek szódabikarbóna
- pár csepp citromlé
- 2 ek kakaópor
Kémhez
- 2 cs tejszínízű pudingpor
- 7 dl tej
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 ek kakaó
Mázhoz:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- fél citrom leve
- 20 dkg porcukor
Elkészítése:
Első lépésben megfőzzük a pudingot és jól kihűtjük.
Egy edényben a tésztához a vajat a porcukorral habosra keverjük. A szódabikarbónát felfuttatjuk a tojással, 5 evőkanál tejjel és a citromlével, a liszthez hozzárakjuk a többi hozzávalót (kakaó nélkül), és jól összedolgozzuk. Kétfelé osztjuk a tésztát és az egyik feléhez hozzákeverjük a két evőkanál tejjel összekavart kakaóport (nekem nem sikerült teljesen beledolgoznom a kakaóport, kicsit márványos hatása lett, de ezt a kutya nem vette észre). A kétféle tésztát még kétfelé választjuk, összesen négy lapot sütünk.
A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A tésztát kinyújtjuk kellő nagyságúra (az én tepsim 25*35 cm), feltekerjük a sodrófára és az előmelegített (felforrósított), és jól bevajazott tepsi “fenekére” fektetjük. Kb 10 perc alatt megsütjük. Amíg sülnek a tésztáink, megnézhetjük, hogy kihűlt-e már a pudingunk. Ha igen, akkor hozzákeverjük a vajas porcukorhoz. Kb 1/3 részét kivesszük és hozzáadunk 2 evőkanál kakaót.
A máz hozzávalóit jól összedolgozzuk és egy picit berakjuk a hűtőbe.
Az első lap az egyik kakaós lap, erre jön a világosabb pudingkrém egyik fele, rárakjuk az egyik világosabb tésztalapunkat, erre a kakaós krémet, aztán a másik világos tésztalap, erre a világosabb puding, végül a megmaradt kakaós tésztalap.
Rákenjük a mázat, megszórhatjuk egy kis dekorációs cukorral, reszelt csokoládéval. Aki nem igazán kedveli ennek a máznak az ízét, nyugodtan rakhat rá tejcsokoládés tortabevonót.
Egy éjszakára hűtőbe rakjuk pihenni, másnap felszeleteljük.
Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »