Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Képviselőfánk recept

Képviselőfánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 dl habtejszín
    • 20 dkg liszt
    • 10 dkg zsír vagy margarin
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl forró víz
    • csipet só
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 1 evőkanál liszt
    • 10 dkg cukor
    • 3,5 dl tej
    • porcukor a szóráshoz

    Elkészítése:

    Tészta elkészítése:

    Egy nagyobb fazékban felforraljuk a vizet egy csipet sóval. Hozzáadjuk a zsírt vagy margarint. Ha elolvadt,a liszt kerül bele,addig kell keverni a fakanállal, míg a massza összeáll. Tűzről levéve, még forrón, egyenként adjuk hozzá a tojásokat, mindegyikkel jól elkeverjük külön-külön, míg az edény falától elválik. Kikent, lisztezett tepsibe dió nagyságú halmokat rakunk, kb. 5 cm távolságra. 1 órát pihentetjük. 180 fokos sütőbe sütjük. 15-20 perc után csökkentett hővel még 10 percig sütjük ropogósra. Sütés után a fánk tetejét levágjuk, kiszedjük a benne levő hártyás részt, s a krémmel megtöltjük.

    A krémhez:

    A tojássárgáját, pudingot, lisztet, cukrot habosra keverjük, a végén adjuk hozzá a tejet. Folyamatos keverés mellett keményre főzzük, még forrón hozzáadjuk a tojásfehérjéből felvert kemény habot, de óvatosan ne törjön! Ezzel töltjük meg a fánkocskákat. A habtejszínt felverjük, ízlés szerint porcukorral ízesítjük, és a krém tetejére habzsák segítségével rányomjuk. A „kalapot”a tejszínre tesszük, porcukorral meghintjük, és azonnal tálalható!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá