Képviselőfánk recept

Elkészítése:
Tészta elkészítése:
Egy nagyobb fazékban felforraljuk a vizet egy csipet sóval. Hozzáadjuk a zsírt vagy margarint. Ha elolvadt,a liszt kerül bele,addig kell keverni a fakanállal, míg a massza összeáll. Tűzről levéve, még forrón, egyenként adjuk hozzá a tojásokat, mindegyikkel jól elkeverjük külön-külön, míg az edény falától elválik. Kikent, lisztezett tepsibe dió nagyságú halmokat rakunk, kb. 5 cm távolságra. 1 órát pihentetjük. 180 fokos sütőbe sütjük. 15-20 perc után csökkentett hővel még 10 percig sütjük ropogósra. Sütés után a fánk tetejét levágjuk, kiszedjük a benne levő hártyás részt, s a krémmel megtöltjük.
A krémhez:
A tojássárgáját, pudingot, lisztet, cukrot habosra keverjük, a végén adjuk hozzá a tejet. Folyamatos keverés mellett keményre főzzük, még forrón hozzáadjuk a tojásfehérjéből felvert kemény habot, de óvatosan ne törjön! Ezzel töltjük meg a fánkocskákat. A habtejszínt felverjük, ízlés szerint porcukorral ízesítjük, és a krém tetejére habzsák segítségével rányomjuk. A „kalapot”a tejszínre tesszük, porcukorral meghintjük, és azonnal tálalható!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »