Képviselőfánk

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 dl habtejszín
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg zsír vagy margarin
  • 5 tojás
  • 2 dl forró víz
  • csipet só
  • 3 tojás sárgája
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 evőkanál liszt
  • 10 dkg cukor
  • 3,5 dl tej
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítése:

Tészta elkészítése:

Egy nagyobb fazékban felforraljuk a vizet egy csipet sóval. Hozzáadjuk a zsírt vagy margarint. Ha elolvadt,a liszt kerül bele,addig kell keverni a fakanállal, míg a massza összeáll. Tűzről levéve, még forrón, egyenként adjuk hozzá a tojásokat, mindegyikkel jól elkeverjük külön-külön, míg az edény falától elválik. Kikent, lisztezett tepsibe dió nagyságú halmokat rakunk, kb. 5 cm távolságra. 1 órát pihentetjük. 180 fokos sütőbe sütjük. 15-20 perc után csökkentett hővel még 10 percig sütjük ropogósra. Sütés után a fánk tetejét levágjuk, kiszedjük a benne levő hártyás részt, s a krémmel megtöltjük.

A krémhez:

A tojássárgáját, pudingot, lisztet, cukrot habosra keverjük, a végén adjuk hozzá a tejet. Folyamatos keverés mellett keményre főzzük, még forrón hozzáadjuk a tojásfehérjéből felvert kemény habot, de óvatosan ne törjön! Ezzel töltjük meg a fánkocskákat. A habtejszínt felverjük, ízlés szerint porcukorral ízesítjük, és a krém tetejére habzsák segítségével rányomjuk. A „kalapot”a tejszínre tesszük, porcukorral meghintjük, és azonnal tálalható!