Képviselőfánk recept

Elkészítése:
A vizet a vajjal, sóval, felteszem főni. A tojásokat egy mély tálba felütöm. A lisztet egy másik edénybe kimérem. A kézi (vagy gépi ) habverőt előkészítem.
Amikor forr a víz, a lisztet beleöntöm és fakanállal csomómentesen elkeverem. Pár percig tűz fölött kevergetem, de legalábbis addig, amíg a tészta elválik az edényem falától. Amikor már jó, akkor a tésztagömbömet beleeresztem a tojásos tálba és hadba lépek a habverővel. Csillogó fényű masszává gyúrom a gép segítségével.
Tepsire sütőpapírt vágok, a sütőt 180 fokra beizzítom. A tésztámat kanállal rászaggatom a papírra (vagy nyomózsákba töltve kiadagoltjuk), majd 30-40 perc alatt kisütöm.
Fontos!! 15 percen keresztül nem szabad a hőfokon állítani és a sütés végéig a sütőt sem szabad kinyitni, mert összeesik a tészta. 15 perc után mérsékelni kell a hőfokot 80 fokra, és így sütni (szárítani) tovább 20 percig.
Mikor a sütőből kivesszük azonnal, még melegen levágjuk a kalapjukat, mert ha később tesszük ezt meg, már nagyon kiszárad a tészta és hamar törnek.
A krémhez 1 csomag vaníliás pudingport 1 dl vízbe beáztatunk. 2 dl vizet felforralunk 5 evőkanál cukorral. Ebből szirupot főzünk. Közben felverjük a tojások fehérjét kemény habbá.
A beáztatott pudingot belefőzzük a szirupba. Folyton keverve, mikor már sűrű, hozzákeverjük a tojáshabot. Ezt 10-12 percig folyamatosan keverjük. A krémet hűlni hagyjuk.
Csillagcsöves kinyomóval a fánkokba töltjük és 2 dl habtejszínből felvert habbal díszítjük még mindegyik tetejét.
Tipp:
A krémmel nagyon sokat lehet variálni, csak ízlésünk szab határt. Gyümölcs darabokkal pedig még jobban feldobhatjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »