Képviselőfánk recept
Elkészítése:
A vizet a vajjal, sóval, felteszem főni. A tojásokat egy mély tálba felütöm. A lisztet egy másik edénybe kimérem. A kézi (vagy gépi ) habverőt előkészítem.
Amikor forr a víz, a lisztet beleöntöm és fakanállal csomómentesen elkeverem. Pár percig tűz fölött kevergetem, de legalábbis addig, amíg a tészta elválik az edényem falától. Amikor már jó, akkor a tésztagömbömet beleeresztem a tojásos tálba és hadba lépek a habverővel. Csillogó fényű masszává gyúrom a gép segítségével.
Tepsire sütőpapírt vágok, a sütőt 180 fokra beizzítom. A tésztámat kanállal rászaggatom a papírra (vagy nyomózsákba töltve kiadagoltjuk), majd 30-40 perc alatt kisütöm.
Fontos!! 15 percen keresztül nem szabad a hőfokon állítani és a sütés végéig a sütőt sem szabad kinyitni, mert összeesik a tészta. 15 perc után mérsékelni kell a hőfokot 80 fokra, és így sütni (szárítani) tovább 20 percig.
Mikor a sütőből kivesszük azonnal, még melegen levágjuk a kalapjukat, mert ha később tesszük ezt meg, már nagyon kiszárad a tészta és hamar törnek.
A krémhez 1 csomag vaníliás pudingport 1 dl vízbe beáztatunk. 2 dl vizet felforralunk 5 evőkanál cukorral. Ebből szirupot főzünk. Közben felverjük a tojások fehérjét kemény habbá.
A beáztatott pudingot belefőzzük a szirupba. Folyton keverve, mikor már sűrű, hozzákeverjük a tojáshabot. Ezt 10-12 percig folyamatosan keverjük. A krémet hűlni hagyjuk.
Csillagcsöves kinyomóval a fánkokba töltjük és 2 dl habtejszínből felvert habbal díszítjük még mindegyik tetejét.
Tipp:
A krémmel nagyon sokat lehet variálni, csak ízlésünk szab határt. Gyümölcs darabokkal pedig még jobban feldobhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

