Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kenyérlángos recept

Kenyérlángos
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 500 g búzaliszt
    • 3 közepes burgonya (főtt, áttört)
    • 1 teáskanál só
    • 50 g élesztő (friss)

    A feltéthez:

    • 200 g bacon
    • 1 fej lilahagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 330 g tejföl (20 %-os)
    • 200 g reszelt sajt
    • 1 pár virsli

    Elkészítése:

    A lisztet tálba tesszük, hozzámorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk a sóval, majd hozzáadjuk a kihűtött burgonyát is. Elkezdjük gyúrni és adunk hozzá egy keveset a krumpli főzőlevéből, annyit, amitől összeáll és jól gyúrható lesz.

    Tiszta konyharuhával letakarva meleg helyre téve 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

    Lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk a tésztát. Ez az adag pont 1 tepsire elegendő. Az enyém mérete amiben sütöm: 32*39 cm. Szóval a tepsibe tesszük a tésztát.

    A fokhagymák héját eltávolítjuk és fokhagyma nyomón összezúzzuk, majd a tejfölhöz keverjük.

    A tésztát megkenjük a fokhagymás tejföllel, nyugodtan kenjük rá az egészet, szórjuk rá a darabolt bacont, virslit és a lilahagymát, amit laskára vágtunk.

    200 fokon 25 percig sütjük, ekkor kihúzzuk a sütőből és a reszelt sajtot is eloszlatjuk rajta és visszatesszük még 15 percre a sütőbe.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá