Kenyérlángos

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kenyérlángos

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 500 g búzaliszt
  • 3 közepes burgonya (főtt, áttört)
  • 1 teáskanál só
  • 50 g élesztő (friss)

A feltéthez:

  • 200 g bacon
  • 1 fej lilahagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 330 g tejföl (20 %-os)
  • 200 g reszelt sajt
  • 1 pár virsli

Elkészítése:

A lisztet tálba tesszük, hozzámorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk a sóval, majd hozzáadjuk a kihűtött burgonyát is. Elkezdjük gyúrni és adunk hozzá egy keveset a krumpli főzőlevéből, annyit, amitől összeáll és jól gyúrható lesz.

Tiszta konyharuhával letakarva meleg helyre téve 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

Lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk a tésztát. Ez az adag pont 1 tepsire elegendő. Az enyém mérete amiben sütöm: 32*39 cm. Szóval a tepsibe tesszük a tésztát.

A fokhagymák héját eltávolítjuk és fokhagyma nyomón összezúzzuk, majd a tejfölhöz keverjük.

A tésztát megkenjük a fokhagymás tejföllel, nyugodtan kenjük rá az egészet, szórjuk rá a darabolt bacont, virslit és a lilahagymát, amit laskára vágtunk.

200 fokon 25 percig sütjük, ekkor kihúzzuk a sütőből és a reszelt sajtot is eloszlatjuk rajta és visszatesszük még 15 percre a sütőbe.