Hozzávalók:
A tésztához:
A feltéthez:
Elkészítése:
A lisztet tálba tesszük, hozzámorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk a sóval, majd hozzáadjuk a kihűtött burgonyát is. Elkezdjük gyúrni és adunk hozzá egy keveset a krumpli főzőlevéből, annyit, amitől összeáll és jól gyúrható lesz.
Tiszta konyharuhával letakarva meleg helyre téve 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk a tésztát. Ez az adag pont 1 tepsire elegendő. Az enyém mérete amiben sütöm: 32*39 cm. Szóval a tepsibe tesszük a tésztát.
A fokhagymák héját eltávolítjuk és fokhagyma nyomón összezúzzuk, majd a tejfölhöz keverjük.
A tésztát megkenjük a fokhagymás tejföllel, nyugodtan kenjük rá az egészet, szórjuk rá a darabolt bacont, virslit és a lilahagymát, amit laskára vágtunk.
200 fokon 25 percig sütjük, ekkor kihúzzuk a sütőből és a reszelt sajtot is eloszlatjuk rajta és visszatesszük még 15 percre a sütőbe.