Kelesztés nélküli kakaós csiga recept
Hozzávalók:
Hozzávalók 14-16 db csigához:
- 25 dkg túró
- 25 dkg liszt
- 0,5 dl tej
- 5 ek olaj
- csipet só
- 1/2 cs sütőpor
- 10 dkg porcukor (v. édesítőszer)
- 2 csomag vaníliás cukor
Töltelék hozzávalói:
- 1-2 ek olaj a tészta lekenéséhez
- 2-3 ek kakaó
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
Robotgéppel összekeverjük a túrót, a vaníliás cukort és a porcukort, majd pár perc keverés után hozzáadjuk a tejet és az olajat is. Hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd kézzel összegyúrjuk, lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk és lekenjük olajjal.
A kakaót összekeverjük a porcukorra és a vaníliás cukorral, majd megszórjuk vele az olajjal lekent tészta tetejét.
Feltekerjük a tésztát, mint a bejglit, majd kb 2 cm-es szeleteket vágunk belőle. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és rátesszük a csigákat.
Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 15-20 perc alatt készre sütjük (nekem légkeveréssel 160 fokon 15 perc volt)
Tálalás előtt a langyosra hűlt csigákat megszórjuk porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

