Kelesztés nélküli kakaós csiga recept

Hozzávalók:
Hozzávalók 14-16 db csigához:
- 25 dkg túró
- 25 dkg liszt
- 0,5 dl tej
- 5 ek olaj
- csipet só
- 1/2 cs sütőpor
- 10 dkg porcukor (v. édesítőszer)
- 2 csomag vaníliás cukor
Töltelék hozzávalói:
- 1-2 ek olaj a tészta lekenéséhez
- 2-3 ek kakaó
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
Robotgéppel összekeverjük a túrót, a vaníliás cukort és a porcukort, majd pár perc keverés után hozzáadjuk a tejet és az olajat is. Hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd kézzel összegyúrjuk, lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk és lekenjük olajjal.
A kakaót összekeverjük a porcukorra és a vaníliás cukorral, majd megszórjuk vele az olajjal lekent tészta tetejét.
Feltekerjük a tésztát, mint a bejglit, majd kb 2 cm-es szeleteket vágunk belőle. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és rátesszük a csigákat.
Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 15-20 perc alatt készre sütjük (nekem légkeveréssel 160 fokon 15 perc volt)
Tálalás előtt a langyosra hűlt csigákat megszórjuk porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »
7 tökéletes levesbetét, amitől a házi leves igazán különleges lesz
Fedezd fel a legjobb házi levesbetéteket: grízgaluska, zsemlegombóc, csipet
Tovább olvasom »