Kelesztés nélküli kakaós csiga

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Hozzávalók 14-16 db csigához:

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg liszt
  • 0,5 dl tej
  • 5 ek olaj
  • csipet só
  • 1/2 cs sütőpor
  • 10 dkg porcukor (v. édesítőszer)
  • 2 csomag vaníliás cukor

Töltelék hozzávalói:

  • 1-2 ek olaj a tészta lekenéséhez
  • 2-3 ek kakaó
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

Robotgéppel összekeverjük a túrót, a vaníliás cukort és a porcukort, majd pár perc keverés után hozzáadjuk a tejet és az olajat is. Hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd kézzel összegyúrjuk, lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk és lekenjük olajjal.

A kakaót összekeverjük a porcukorra és a vaníliás cukorral, majd megszórjuk vele az olajjal lekent tészta tetejét.

Feltekerjük a tésztát, mint a bejglit, majd kb 2 cm-es szeleteket vágunk belőle. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és rátesszük a csigákat.

Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 15-20 perc alatt készre sütjük (nekem légkeveréssel 160 fokon 15 perc volt)

Tálalás előtt a langyosra hűlt csigákat megszórjuk porcukorral.