Kekszes szivárványszelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 20 dkg darált keksz
- 10 dkg túró
- 3 evőkanál porcukor
- 10 dkg vaj
- 1 kiskanálnyi kakaópor
Narancsos krémhez:
- 3 dl víz
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag narancsos boleró italpor vagy narancslé esetleg szörp
- ízlés szerint cukor
Kivis krémhez:
- 3 dl víz
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- fél dl kivi szörp vagy szirup
- ízlés szerint cukor
Tetejére
- 2-2,5 dl víz
- 1 csomag gránátalmás italpor
- 1 csomag torta zselével felfőzve
- ízlés szerint cukor
Elkészítése:
A darált kekszet keverőtálba szórjuk, hozzáadjuk a villával áttört túrót, a porcukrot, a puha vajat, a kakaóport és egynemű keksztésztává gyúrjuk. Ezután egy sütőpapírral kibélelt, magas falú közepes tepsibe szedjük, egyenletesen elsimítjuk és hűtőben megdermesztjük.
A narancsos krémhez pudingot vízzel, cukorral és az italporral felfőzzük, majd a kekszes rétegünkre öntjük. A kivis és a gránátalmás krém készítésénél is hasonlóan járunk el.
A krémeket sorrendben a darált kekszes alapra öntjük, majd hűtőben megdermesztjük.
Tipp:Friss turmixolt gyümölccsel is elkészíthető!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

