Kekszes-meggyes lúdláb recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1-2 ek kakaópor
- 5 ek cukor
- 5 ek liszt
- fél cs sütőpor
Krémhez:
- 20 dkg darált háztartási keksz
- 25 dkg meggy
- 3 dl tej
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
Bevonáshoz:
- 100 g tortabevonó csokoládé
Elkészítése:
A piskóta hozzávalóiból a szokásos módon kakaós lapot sütünk egy 20*30 cm-es tepsiben, 180 fokon, majd kihűtjük.
A pudingport a tejben felfőzzük, majd ha langyosra hűlt a por és vaníliás cukorral, valamint a vajjal kihabosítjuk és a darált kekszet, meggyet hozzáadva alaposan elkeverjük.
A krémet a kakaós lapra rákenjük. A csokit 1-2 ek olajjal felolvasztjuk és a krém tetejére simítjuk. Megvárjuk míg megdermed, majd szeletelve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »