Kekszes-meggyes lúdláb recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1-2 ek kakaópor
- 5 ek cukor
- 5 ek liszt
- fél cs sütőpor
Krémhez:
- 20 dkg darált háztartási keksz
- 25 dkg meggy
- 3 dl tej
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
Bevonáshoz:
- 100 g tortabevonó csokoládé
Elkészítése:
A piskóta hozzávalóiból a szokásos módon kakaós lapot sütünk egy 20*30 cm-es tepsiben, 180 fokon, majd kihűtjük.
A pudingport a tejben felfőzzük, majd ha langyosra hűlt a por és vaníliás cukorral, valamint a vajjal kihabosítjuk és a darált kekszet, meggyet hozzáadva alaposan elkeverjük.
A krémet a kakaós lapra rákenjük. A csokit 1-2 ek olajjal felolvasztjuk és a krém tetejére simítjuk. Megvárjuk míg megdermed, majd szeletelve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »