Kedvenc szelet recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg zsír
- 15 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 sütőpor
- tejföl (amennyit felvesz)
Krémhez:
- 25 dkg margarin
- 30 dkg porcukor
- 1 kis üveg rum v. mandula aroma
- 2 ek kakaópor
Besamel mártáshoz:
- 5 dl tej
- 4 ek liszt
Tetejére:
- csokimáz
- színes cukorkák
Elkészítése:
A tésztához valókat összeállítjuk, 4 felé osztjuk. Tepsi hátulján 4 lapot sütünk belőlük.
A besamel mártást elkészítjük. A tejbe belekeverjük csomómentesen a lisztet, majd felfőzzük, kihűtjük. A margarint a porcukorral kikeverjük, beletesszük a besamel mártást. A krém 2/3-ad részébe kakaóport teszünk , 1/3-ad részébe aromát (nálam most mandula aromával készült).
Ha a tészta kihűlt, összeállítjuk a sütit. Alulra kerül a kakaós krém, majd az aromás és ismét a kakaós.
Tetejét csokimázzal bevonjuk.
Legjobb, ha csak másnap szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »