Kávés trüffel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 11 dkg főzőtejszín
- 5 dkg méz (4 ek)
- 70 dkg tejcsoki
- 80 g főzött kávé
- 10 dkg rum (6 ek)
- 1,5 kanál őrölt kávé
Bevonáshoz:
- tejcsokoládé
- fehér csokoládé
Elkészítése:
A főzőtejszínt, a mézet, a kávét, a rumot és az őrölt kávét felforraljuk, közben a tejcsokit vízgőz felett megolvasztjuk. Ha eléggé folyós hozzákeverjük a felforralt főzőtejszínt és összekeverjük. Jó sűrű legyen. Több órán át dermesztjük a hűtőben, majd golyókat formázunk belőle, amiket olvasztott tejcsokoládéba mártunk és fehér csokoládéval díszítünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

