Kávés-tejszínes kocka recept

Hozzávalók:
A piskóta tésztához:
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
- 0,5 dl olaj
- 0,5 dl víz
- 0,5 csomag sütőpor
A töltelékhez:
- 6 dl tej
- 1 dl fekete kávé
- 2 csomag tejszín ízű pudingpor
- 10 dkg kristály cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 fehérje habbá verve
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
A kakaópor, a liszt és a sütőpor kivételével a többi hozzávalót alaposan kikeverjük, majd beledolgozzuk a lisztet, sütőport és a kakaóport is.
Jól eldolgozzuk, majd egy közepes, sütőpapíros tepsiben 170 fokon megsütjük. Mikor kihűlt ketté vágjuk.
A tejet összekeverjük a kávéval és a tojások sárgájával, majd a pudingot felfőzzük benne a cukorral.
A fehérjéket 3 ek cukorral habbá verjük és a még meleg pudinghoz adjuk.
Az alsó lapra rákenjük a kávés krémet, majd a tetejére a felvert tejszínt simítjuk és befedjük a másik lappal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »