Kávés szuflé recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 dl tej
- 3 teáskanál instant kávé
- 40 g liszt
- 30 g puha vaj
- 40 g kristálycukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- vaj és cukor a formák kikenéséhez
Elkészítése:
Forraljuk fel a tejet egy főzőedényben, majd keverjük bele az instant kávét.
Gyúrjuk össze a lisztet a puha vajjal, és az így kapott masszát keverjük kézi habverővel a tejhez, mialatt az edényt takaréklángon tartjuk. Amikor eldolgoztuk, főzzük sűrű krémmé.
Adjuk hozzá a cukrot, és gyorsan a 3 tojás sárgáját is. Vegyük le gyorsan a tűzről és hűtsük le.
Gyújtsuk be a sütőt 200 fokra.
Verjük fel a tojásfehérjéket egy csipet só hozzáadása után kemény habbá, majd forgassuk bele az immár kihűlt kávékrémbe. Alulról felfelé óvatosan keverjük, nehogy összeessen a hab.
Kenjük ki a szufléformákat jó vastagon vajjal, szórjuk be cukorral, és töltsük meg a formákat 2/3 részükig masszával. Süssük 15 percig
Tipp:
Ha nincs a háznál szuflé forma,megteszi egy hőálló kávés vagy teás csésze is.
Ebből a mennyiségből 6 csésze lesz.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »