Kávés szuflé recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 dl tej
- 3 teáskanál instant kávé
- 40 g liszt
- 30 g puha vaj
- 40 g kristálycukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- vaj és cukor a formák kikenéséhez
Elkészítése:
Forraljuk fel a tejet egy főzőedényben, majd keverjük bele az instant kávét.
Gyúrjuk össze a lisztet a puha vajjal, és az így kapott masszát keverjük kézi habverővel a tejhez, mialatt az edényt takaréklángon tartjuk. Amikor eldolgoztuk, főzzük sűrű krémmé.
Adjuk hozzá a cukrot, és gyorsan a 3 tojás sárgáját is. Vegyük le gyorsan a tűzről és hűtsük le.
Gyújtsuk be a sütőt 200 fokra.
Verjük fel a tojásfehérjéket egy csipet só hozzáadása után kemény habbá, majd forgassuk bele az immár kihűlt kávékrémbe. Alulról felfelé óvatosan keverjük, nehogy összeessen a hab.
Kenjük ki a szufléformákat jó vastagon vajjal, szórjuk be cukorral, és töltsük meg a formákat 2/3 részükig masszával. Süssük 15 percig
Tipp:
Ha nincs a háznál szuflé forma,megteszi egy hőálló kávés vagy teás csésze is.
Ebből a mennyiségből 6 csésze lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »