Hozzávalók:
Elkészítése:
Forraljuk fel a tejet egy főzőedényben, majd keverjük bele az instant kávét.
Gyúrjuk össze a lisztet a puha vajjal, és az így kapott masszát keverjük kézi habverővel a tejhez, mialatt az edényt takaréklángon tartjuk. Amikor eldolgoztuk, főzzük sűrű krémmé.
Adjuk hozzá a cukrot, és gyorsan a 3 tojás sárgáját is. Vegyük le gyorsan a tűzről és hűtsük le.
Gyújtsuk be a sütőt 200 fokra.
Verjük fel a tojásfehérjéket egy csipet só hozzáadása után kemény habbá, majd forgassuk bele az immár kihűlt kávékrémbe. Alulról felfelé óvatosan keverjük, nehogy összeessen a hab.
Kenjük ki a szufléformákat jó vastagon vajjal, szórjuk be cukorral, és töltsük meg a formákat 2/3 részükig masszával. Süssük 15 percig
Ha nincs a háznál szuflé forma,megteszi egy hőálló kávés vagy teás csésze is.
Ebből a mennyiségből 6 csésze lesz.