Kávés szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 ek cukor
- 6 ek liszt
- 1 cs sütőpor
- 2 dl főzött fekete kávé
- 1 cs karamella ízű pudingpor
- 2 dl tej
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 10 dkg étcsokoládé
- olaj
Elkészítése:
Tészta:
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgáját elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a sütőport, 1 dl kávét, 2 ek olajat és végül a lisztet. A tojásfehérjét habbá verjük és fokozatosan kevergetve, hozzáadjuk a korábban elkészített masszához.
Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe simítjuk, majd előmelegített sütőben megsütjük. Amíg hűl a tészta addig elkészítjük a krémet.
Krém:
A pudingport a tejjel és a kávéval felfőzzük, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd összekeverjük a pudinggal és a tésztára kenjük.
Tetejére: a csokoládét darabokra törjük, 2 ek olajat adunk hozzá és gőz fölött megolvasztjuk, majd egyenletesen eloszlatjuk a krémen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

