Kávés panna cotta recept

Hozzávalók:
- 3 dl habtejszín (30 %-os)
- 1/3 rész zselatinfix por
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 0,5 dl fekete kávé
- 1 ek vanília aroma
- 1 dkg vaj a forma kikenéshez
Elkészítése:
A habtejszínt felmelegítjük és hozzáadjuk a zselatinfix port, és vaniliás cukrot és az aromát, végül pedig a fekete kávét. A pudingformát kivajazzuk és beleöntjük a masszát, majd hütőbe tároljuk. Ez az idő nem számít bele a készítésbe, mivel csak hűteni kell, és várakozni, hogy kész legyen. A formából kiöntjük és máris fogyaszthatjuk. Még az aljára teszünk karamellt, amelyet úgy készitünk hogy egy kis lábasba teszünk 4 ek cukrot és megolvasztjuk, majd a formákba tesszük. Finom lett, érdemes elkészíteni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »