Kávés panna cotta recept

Hozzávalók:
- 3 dl habtejszín (30 %-os)
- 1/3 rész zselatinfix por
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 0,5 dl fekete kávé
- 1 ek vanília aroma
- 1 dkg vaj a forma kikenéshez
Elkészítése:
A habtejszínt felmelegítjük és hozzáadjuk a zselatinfix port, és vaniliás cukrot és az aromát, végül pedig a fekete kávét. A pudingformát kivajazzuk és beleöntjük a masszát, majd hütőbe tároljuk. Ez az idő nem számít bele a készítésbe, mivel csak hűteni kell, és várakozni, hogy kész legyen. A formából kiöntjük és máris fogyaszthatjuk. Még az aljára teszünk karamellt, amelyet úgy készitünk hogy egy kis lábasba teszünk 4 ek cukrot és megolvasztjuk, majd a formákba tesszük. Finom lett, érdemes elkészíteni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »