Barna habos recept

Elkészítése:
A sárgákat alaposan kikeverjük a cukorral és a zsírral. Hozzáadjuk a tejet, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, kávét és a kakaóport, majd alaposan eldolgozzuk. Egy kis tepsit kivajazunk és lisztezünk, majd a masszát belesimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben félig készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy még ragadjon mikor kivesszük.
A habhoz a fehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. A majdnem kész sütemény tetejére simítjuk és visszatoljuk a sütőbe. Akkor van kész, ha a habon kis buborékok jelennek meg, “gyöngyözik”. Ha nagyon barnulna a hab, akkor vegyünk vissza a hőfokból.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »