Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Barna habos recept

Barna habos
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 25 dkg cukor
    • 5 dkg zsír
    • 2,5 dl tej
    • 25 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor
    • 1 ek kakaópor
    • 2-3 ek lefőzött kávé

    Habhoz:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 25 dkg cukor

    Elkészítése:

    A sárgákat alaposan kikeverjük a cukorral és a zsírral. Hozzáadjuk a tejet, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, kávét és a kakaóport, majd alaposan eldolgozzuk. Egy kis tepsit kivajazunk és lisztezünk, majd a masszát belesimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben félig készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy még ragadjon mikor kivesszük.

    A habhoz a fehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. A majdnem kész sütemény tetejére simítjuk és visszatoljuk a sütőbe. Akkor van kész, ha a habon kis buborékok jelennek meg, “gyöngyözik”. Ha nagyon barnulna a hab, akkor vegyünk vissza a hőfokból.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá