Barna habos

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Barna habos

Hozzávalók:

  • 4 tojás sárgája
  • 25 dkg cukor
  • 5 dkg zsír
  • 2,5 dl tej
  • 25 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 ek kakaópor
  • 2-3 ek lefőzött kávé

Habhoz:

  • 4 tojás fehérje
  • 25 dkg cukor

Elkészítése:

A sárgákat alaposan kikeverjük a cukorral és a zsírral. Hozzáadjuk a tejet, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, kávét és a kakaóport, majd alaposan eldolgozzuk. Egy kis tepsit kivajazunk és lisztezünk, majd a masszát belesimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben félig készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy még ragadjon mikor kivesszük.

A habhoz a fehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. A majdnem kész sütemény tetejére simítjuk és visszatoljuk a sütőbe. Akkor van kész, ha a habon kis buborékok jelennek meg, “gyöngyözik”. Ha nagyon barnulna a hab, akkor vegyünk vissza a hőfokból.