Kávés-kókuszos sütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 200 g porcukor
- 250 g kókuszreszelék
- 4 ek sima liszt
- 1⁄2 csomag sütőpor
Krémhez:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 120 g porcukor
- 200 ml lefőzött kávé
- 3 ek sima liszt
- 250 g margarin
Mázhoz:
- 200 g porcukor
- 2 ek holland kakaópor
- 100 g margarin
- 3 ek forró víz
Elkészítése:
A kókuszos tészta készítése:
a tojásfehérjékből és a porcukorból kemény habot verünk. Hozzákeverjük a kókuszreszeléket, lisztet és a sütőport. Alaposan átkeverjük, majd sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben kb 15-20 perc alatt rózsaszínűre sütjük.
A krém készítése:
krémet főzünk a tojássárgákból, porcukorból, a hideg és leszűrt feketekávéból és a lisztből. Ha már langyos a krém hozzákeverjük a margarint és a kókuszos tésztára kenjük.
A csokimáz készítése:
forró vízfürdőben egy fazékban összekeverjük a porcukrot, kakaóport, margarint és a 3 evőkanál forró vizet. Felolvasztjuk és a krém tetejére kenjük.
A süteményt hideg helyre rakjuk és hagyjuk a mázat megdermedni. Meleg vízbe mártott késsel szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »