Kávés-kókuszos sütemény recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Tésztához:
- 7 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 200 g porcukor
- 250 g kókuszreszelék
- 4 ek sima liszt
- 1⁄2 csomag sütőpor
Krémhez:
- 7 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 120 g porcukor
- 200 ml lefőzött kávé
- 3 ek sima liszt
- 250 g margarin
Mázhoz:
- 200 g porcukor
- 2 ek holland kakaópor
- 100 g margarin
- 3 ek forró víz
Elkészítése:
A kókuszos tészta készítése:
a tojásfehérjékből és a porcukorból kemény habot verünk. Hozzákeverjük a kókuszreszeléket, lisztet és a sütőport. Alaposan átkeverjük, majd sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben kb 15-20 perc alatt rózsaszínűre sütjük.
A krém készítése:
krémet főzünk a tojássárgákból, porcukorból, a hideg és leszűrt feketekávéból és a lisztből. Ha már langyos a krém hozzákeverjük a margarint és a kókuszos tésztára kenjük.
A csokimáz készítése:
forró vízfürdőben egy fazékban összekeverjük a porcukrot, kakaóport, margarint és a 3 evőkanál forró vizet. Felolvasztjuk és a krém tetejére kenjük.
A süteményt hideg helyre rakjuk és hagyjuk a mázat megdermedni. Meleg vízbe mártott késsel szeleteljük.
Forrás: https://receptekaz.com/
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.