Kávés habcsók recept

Hozzávalók:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 10 dkg kristálycukor
- csipet só
- 1 kk instant kávé
- fél tábla étcsokoládé a ragasztáshoz
Elkészítése:
A fehérjéket a sóval verjük fel félig, majd apránként szórjuk hozzá a kristálycukrot.
Verjük fényesre, végül adjuk hozzá a kávéport is. Kanalazzuk a habot csillagcsöves nyomózsákba és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomjunk kis halmokat belőle.
Szárítsuk előmelegített, 100 fokos sütőbe kb fél óráig, majd hagyjuk a csókokat a sütőben kihűlni.
Az étcsokoládét vízgőz felett olvasszuk meg, mártsuk bele a habcsókok alját és ragasszunk össze, 2-2-t.
A kávés habcsók kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 62 g
Zsír: 4 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »