Kávés habcsók recept
Hozzávalók:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 10 dkg kristálycukor
- csipet só
- 1 kk instant kávé
- fél tábla étcsokoládé a ragasztáshoz
Elkészítése:
A fehérjéket a sóval verjük fel félig, majd apránként szórjuk hozzá a kristálycukrot.
Verjük fényesre, végül adjuk hozzá a kávéport is. Kanalazzuk a habot csillagcsöves nyomózsákba és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomjunk kis halmokat belőle.
Szárítsuk előmelegített, 100 fokos sütőbe kb fél óráig, majd hagyjuk a csókokat a sütőben kihűlni.
Az étcsokoládét vízgőz felett olvasszuk meg, mártsuk bele a habcsókok alját és ragasszunk össze, 2-2-t.
A kávés habcsók kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 62 g
Zsír: 4 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

