Kávés habcsók recept
Hozzávalók:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 10 dkg kristálycukor
- csipet só
- 1 kk instant kávé
- fél tábla étcsokoládé a ragasztáshoz
Elkészítése:
A fehérjéket a sóval verjük fel félig, majd apránként szórjuk hozzá a kristálycukrot.
Verjük fényesre, végül adjuk hozzá a kávéport is. Kanalazzuk a habot csillagcsöves nyomózsákba és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomjunk kis halmokat belőle.
Szárítsuk előmelegített, 100 fokos sütőbe kb fél óráig, majd hagyjuk a csókokat a sütőben kihűlni.
Az étcsokoládét vízgőz felett olvasszuk meg, mártsuk bele a habcsókok alját és ragasszunk össze, 2-2-t.
A kávés habcsók kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 62 g
Zsír: 4 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

