Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kávékrémes diós szelet recept

Kávékrémes diós szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg porcukor
    • 25 dkg vagdalt dió
    • 6 ek liszt
    • 1 sütőpor

    Krémhez:

    • 1,5 dl fekete kávé
    • 4,5 dl tej
    • 6 púpozott ek liszt
    • 30 dkg porcukor
    • 30 dkg margarin

    A tetejére:

    • 10 dkg kristálycukor
    • 15 dkg vagdalt dió
    • 2-3 dkg zsír

    Elkészítése:
    Az egész tojásokat a cukorral elektromos keverőgéppel kb 8 perc alatt habosra keverjük.
    A lisztet a sütőporral összekeverjük. A habosra kevert masszába óvatosan beleforgatjuk egy fakanál segítségével és a durvára vágott diót is.
    Egy 25×39 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és a tésztát beleöntjük,egyenletesen elsimítjuk a tetejét.
    180 fokon megsütjük.

    Krém készítése:
    A tejet,kávét,cukrot összekeverjük a liszttel és csomómentesre keverjük,majd felfőzzük.
    A kihűlt kávés péphez keverjük a margarint és jól kihabosítjuk.

    A grillázs készítése a tetejére:

    A diót durvára vágjuk,a kristálycukrot egy serpenyőben felolvasztjuk,majd rászórjuk a diót és összekeverjük.
    Zsírozott tányérra öntjük,majd amikor kihűlt összetörjük.
    Célszerű előző nap elkészíteni.

    A kihűlt diós piskótát ketté vágjuk,a kihűlt krém felét a két tésztalap közé kenjük,a krém másik felét a másik lapra kenjük. A két lapot egymásra tesszük.
    Apróra tört grillázzsal megszórjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá