Hozzávalók:
Piskótához:
Krémhez:
A tetejére:
Elkészítése:
Az egész tojásokat a cukorral elektromos keverőgéppel kb 8 perc alatt habosra keverjük.
A lisztet a sütőporral összekeverjük. A habosra kevert masszába óvatosan beleforgatjuk egy fakanál segítségével és a durvára vágott diót is.
Egy 25×39 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és a tésztát beleöntjük,egyenletesen elsimítjuk a tetejét.
180 fokon megsütjük.
Krém készítése:
A tejet,kávét,cukrot összekeverjük a liszttel és csomómentesre keverjük,majd felfőzzük.
A kihűlt kávés péphez keverjük a margarint és jól kihabosítjuk.
A grillázs készítése a tetejére:
A diót durvára vágjuk,a kristálycukrot egy serpenyőben felolvasztjuk,majd rászórjuk a diót és összekeverjük.
Zsírozott tányérra öntjük,majd amikor kihűlt összetörjük.
Célszerű előző nap elkészíteni.
A kihűlt diós piskótát ketté vágjuk,a kihűlt krém felét a két tésztalap közé kenjük,a krém másik felét a másik lapra kenjük. A két lapot egymásra tesszük.
Apróra tört grillázzsal megszórjuk.