Kávékrémes diós szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 6 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg vagdalt dió
  • 6 ek liszt
  • 1 sütőpor

Krémhez:

  • 1,5 dl fekete kávé
  • 4,5 dl tej
  • 6 púpozott ek liszt
  • 30 dkg porcukor
  • 30 dkg margarin

A tetejére:

  • 10 dkg kristálycukor
  • 15 dkg vagdalt dió
  • 2-3 dkg zsír

Elkészítése:
Az egész tojásokat a cukorral elektromos keverőgéppel kb 8 perc alatt habosra keverjük.
A lisztet a sütőporral összekeverjük. A habosra kevert masszába óvatosan beleforgatjuk egy fakanál segítségével és a durvára vágott diót is.
Egy 25×39 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és a tésztát beleöntjük,egyenletesen elsimítjuk a tetejét.
180 fokon megsütjük.

Krém készítése:
A tejet,kávét,cukrot összekeverjük a liszttel és csomómentesre keverjük,majd felfőzzük.
A kihűlt kávés péphez keverjük a margarint és jól kihabosítjuk.

A grillázs készítése a tetejére:

A diót durvára vágjuk,a kristálycukrot egy serpenyőben felolvasztjuk,majd rászórjuk a diót és összekeverjük.
Zsírozott tányérra öntjük,majd amikor kihűlt összetörjük.
Célszerű előző nap elkészíteni.

A kihűlt diós piskótát ketté vágjuk,a kihűlt krém felét a két tésztalap közé kenjük,a krém másik felét a másik lapra kenjük. A két lapot egymásra tesszük.
Apróra tört grillázzsal megszórjuk.