Kávéfondantos krémes recept

Hozzávalók:
- 1 csomag vajastészta (50 dkg-os)
- 2 csomag dolce liguer krémpor VAGY házi krémes krémpor
- 5 dl tej
- 1 dl tejszín (nem édesített)
- 2 x 200 ml-es habtejszín
- 15 dkg porcukor
- 1-2 ek presszókávé
- 1 dl tejszín
Elkészítése:
A leveles tészta 6 db hosszú lapból áll, amit így lehet kapni. Kettévágom, és így 12 db négyzetet kapok. Megszurkálom villával és 200 fokon zsírpapírral bélelt sütőlemezen megsütöm 8 perc alatt.
A négyzet lapokat szépen kettévágom éles késsel, még melegen, és előkészítem a töltésre. A 2 csomag krémport az 5 dl tejjel a robotgéppel keményre felverem, és közben öntök bele 1 dl tejszínt is. Ettől finomabb lesz a krém.
Habzsákba szedem, és csillagcsővel nyomok az alsó tésztára 3 hosszú csíkban krémet. Mindet megtöltöm ily módon, majd a habtejszínt is keményre felverem, és a krém tetejére nyomom, ugyanúgy járok el.
Ráhelyezem mindegyikre a tészta másik felét, és a kávés fondanttal (a porcukrot a kávéval kikeverem, belekeverem a habbá vert tejszínt, és azzal is jól összekeverem) megkenem a lapját.
A díszítés tejszínhab. 12 db lesz belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »