Kávéfondantos krémes recept
Hozzávalók:
- 1 csomag vajastészta (50 dkg-os)
- 2 csomag dolce liguer krémpor VAGY házi krémes krémpor
- 5 dl tej
- 1 dl tejszín (nem édesített)
- 2 x 200 ml-es habtejszín
- 15 dkg porcukor
- 1-2 ek presszókávé
- 1 dl tejszín
Elkészítése:
A leveles tészta 6 db hosszú lapból áll, amit így lehet kapni. Kettévágom, és így 12 db négyzetet kapok. Megszurkálom villával és 200 fokon zsírpapírral bélelt sütőlemezen megsütöm 8 perc alatt.
A négyzet lapokat szépen kettévágom éles késsel, még melegen, és előkészítem a töltésre. A 2 csomag krémport az 5 dl tejjel a robotgéppel keményre felverem, és közben öntök bele 1 dl tejszínt is. Ettől finomabb lesz a krém.
Habzsákba szedem, és csillagcsővel nyomok az alsó tésztára 3 hosszú csíkban krémet. Mindet megtöltöm ily módon, majd a habtejszínt is keményre felverem, és a krém tetejére nyomom, ugyanúgy járok el.
Ráhelyezem mindegyikre a tészta másik felét, és a kávés fondanttal (a porcukrot a kávéval kikeverem, belekeverem a habbá vert tejszínt, és azzal is jól összekeverem) megkenem a lapját.
A díszítés tejszínhab. 12 db lesz belőle.