Kávéfondantos krémes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 csomag vajastészta (50 dkg-os)
  • 2 csomag dolce liguer krémpor VAGY házi krémes krémpor
  • 5 dl tej
  • 1 dl tejszín (nem édesített)
  • 2 x 200 ml-es habtejszín
  • 15 dkg porcukor
  • 1-2 ek presszókávé
  • 1 dl tejszín

Elkészítése:

A leveles tészta 6 db hosszú lapból áll, amit így lehet kapni. Kettévágom, és így 12 db négyzetet kapok. Megszurkálom villával és 200 fokon zsírpapírral bélelt sütőlemezen megsütöm 8 perc alatt.

A négyzet lapokat szépen kettévágom éles késsel, még melegen, és előkészítem a töltésre. A 2 csomag krémport az 5 dl tejjel a robotgéppel keményre felverem, és közben öntök bele 1 dl tejszínt is. Ettől finomabb lesz a krém.

Habzsákba szedem, és csillagcsővel nyomok az alsó tésztára 3 hosszú csíkban krémet. Mindet megtöltöm ily módon, majd a habtejszínt is keményre felverem, és a krém tetejére nyomom, ugyanúgy járok el.

Ráhelyezem mindegyikre a tészta másik felét, és a kávés fondanttal (a porcukrot a kávéval kikeverem, belekeverem a habbá vert tejszínt, és azzal is jól összekeverem) megkenem a lapját.

A díszítés tejszínhab. 12 db lesz belőle.