Kató szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 1 sütőpor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- kevés tej
A töltelékhez:
- 1/2 dl rum
- 1 evőkanál baracklekvár
- 1/2 pohár meleg tej
- 2 kávéskanál kakaópor
- 10 dkg vaj vagy sütőmargarin
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió
A tetejére
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 30 dkg cukor
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd a többi hozzávalóval, és annyi tejjel, hogy jól nyújtható legyen. Sima tésztává gyúrjuk, és 3 egyforma lapot sütünk belőle, sütőpapírral bélelt sütőlapon, előmelegített sütőben, közepes tűznél.
A töltelékhez egy lapot összemorzsolunk, a meleg tejjel meglocsoljuk, lekvárt és rumot adunk hozzá. Egy másik tálban a vajat vagy sütőmargarint a porcukorral habosra keverjük, majd a diót és a kakaóport is hozzádolgozzuk. A két masszát összekeverjük, és ezt töltjük a megmaradt két lap közé.
A tojásfehérjét a cukorral gőz fölött kemény habbá verjük, és bevonjuk vele a sütemény tetejét. Még melegen meghintjük csokidarával. Másnap forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »