Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kata szelet recept

Kata szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 15 dkg cukor
    • 15 dkg margarin
    • 1 dl tej
    • 1 cs sütőpor

    Töltelékhez:

    • 15 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • fél dl rum vagy aroma
    • 1 ek kakaópor
    • 4 ek lekvár

    Tetejére:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 10 dkg cukor
    • marcipán  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSok

    Elkészítése: A tészta hozzávalóit annyi tejjel összegyúrjuk, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. 3 db 32*32 cm-es lapot sütünk. (180 fokon kb 10 perc alatt.)
    Az egyik lapot összetörjük, a margarint a porcukorral alaposan kikeverjük és a többi hozzávalóval és az összetört lappal krémet készítünk belőle.

    A maradék két lapot vékonyan megkenjük lekvárral, majd közéjük töltjük a kakaós krémet. A tojások fehérjét gőz fölött kemény habbá verjük a cukorral, majd a sütemény tetejére simítjuk. Ízlés szerint díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá