Kata szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg margarin
  • 1 dl tej
  • 1 cs sütőpor

Töltelékhez:

  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • fél dl rum vagy aroma
  • 1 ek kakaópor
  • 4 ek lekvár

Tetejére:

  • 2 tojás fehérje
  • 10 dkg cukor
  • marcipán tojások

Elkészítése: A tészta hozzávalóit annyi tejjel összegyúrjuk, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. 3 db 32*32 cm-es lapot sütünk. (180 fokon kb 10 perc alatt.)
Az egyik lapot összetörjük, a margarint a porcukorral alaposan kikeverjük és a többi hozzávalóval és az összetört lappal krémet készítünk belőle.

A maradék két lapot vékonyan megkenjük lekvárral, majd közéjük töltjük a kakaós krémet. A tojások fehérjét gőz fölött kemény habbá verjük a cukorral, majd a sütemény tetejére simítjuk. Ízlés szerint díszítjük.