Kardinális szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 2 rúdhoz:
Tésztához:
- 55 dkg
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 35 dkg kristálycukor
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 cs vaníliás cukor
- 6 dkg porcukor
- 7 dkg finomliszt
- csipet só
- 2 tk citromlé
Krémhez:
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 5 dkg porcukor
- 2,5 dl tej
- 2,5 dkg étkezési keményítő
- 4 ek presszó kávé (főzve)
- 5 dl habtejszín
- 10 gr zselatin
Kenéshez:
- kb 40 dkg baracklekvár
Díszítésnek:
- 5 dkg étcsokoládé
- 2 ek presszó kávé
- 1 tk étolaj
Elkészítése:
A tojásfehérjéket elkezdjük felverni, apránként adagoljuk hozzá a kristálycukrot,sót,citromlevet és kemény habbá verjük.
Az egész tojásokat, a tojás sárgákat, a vaníliás cukrot jó habosra keverjük elektromos habverővel,majd hozzákeverjük a lisztet is.
Két nagy sütőlemezt szilikonos sütőpapírral kibélelünk, kettő, 25×40 cm-es csíkot vágunk.
Egy nylon zacskóba vagy habzsákba szedjük a tojáshabot és 3 csíkot halmozunk kb 2 cm magasra úgy,hogy a csíkok mellett ujjnyi rést hagyunk a sárga masszának.
A sárga masszával is betöltjük (a fehér, tojáshabos csíkok között).
A zsírpapírt felhajtjuk a vágásnál,hogy össze ne folyjon a két tészta. Egy sütőlemezen két lapot fogunk sütni, ezért fontos, hogy felhajtsuk a sütőpapír szélét. A másik lemezre is elkészítjük a lapokat, majd azokat is megsütjük.
170 fokra melegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
A megsült tésztákat kihűtjük, majd leszedjük róla a sütőpapírt. A lapok alsó felét (amelyek közé a krém fog kerülni) megkenjük lekvárral.
Krém készítése:
A tojás sárgákat a cukorral, a keményítővel, a kávéval simára keverjük, majd folyamatosan a tejjel is elkeverjük.
Kis lángon elkezdjük összefőzni, majd amikor már gőzölög beleszórjuk a zselatint és sűrűre főzzük a krémet, majd kihűtjük.
A tejszínt keményre verjük és a főzött krémmel alaposan összekeverjük.
A krém felét az egyik lekváros lapra simítjuk, majd befedjük egy másik lappal, melynek a lekváros része kerül a krémre. A maradék lapokkal, krémmel is ugyanígy járunk el.
A csokit, a kávét és az olajat a mikróban vagy gőz felett összeolvasztjuk, majd a süteményre csurgatjuk.
Tipp:
A felhalmozódott tojásfehérjék felhasználására is alkalmas sütemény.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »