Karamellpite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 35 dkg finomliszt
- 15 dkg vaj
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 sütőpor
- 12 dkg porcukor
- tej
A krémhez:
- 15 dkg kristálycukor
- 1 dl víz
- 4 dl tej
- 4 púpos ek. liszt
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
Elkészítése:
A tészta hozzávalót összegyúrjuk annyi tejjel,hogy könnyen sodorható tésztát kapjunk.(kb. 1 dl)
Két részre osztjuk,majd 2 lapot sütünk belőle.
A krém készítése:
A 15 dkg kristálycukrot karamellizáljuk,majd 1 dl forró vízzel felöntjük. Addig keverjük,míg teljesen felolvad. A tejet a liszttel összekeverjük csomómentesre és a karamellel összefőzzük. A margarint a porcukorral kikeverjük és a kihűlt karamell krémmel habosra keverjük.
A 2 tésztalap közé töltjük,egy keveset hagyunk a süteményünk tetejére,majd darált dióval megszórjuk. Nagyon finom,olcsó sütemény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »