Karamellkrémes csokimázas kocka diógrillázzsal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 24 dkg liszt
- 4 dkg zsír
- 1 csomag szalalkáli
- 1 dl tej
- 3 ek porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Krém:
- 4 dl tej
- 4 ek liszt
- 15 dkg cukor
- 3 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg vaj
Tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 ek olaj
- 5-8 dkg diógrillázs
Elkészítése:
A lisztet, cukrot és a zsírt összedolgoztam, közben a szalalkálit a langyos tejben felfuttattam.
A tojással együtt a felfuttatott szalalkálival összegyúrtam a tésztát. Kettőbe osztottam és kisodortam, majd a tepsi külső oldalán (alján) , amit zsírral megkentem 180 fokos sütőben megsütöttem egyenként. (Közben ajánlott a családtagok eltávolítása a konyhából és az ablakok szélesre tárása az ammónia gyors távoztatása érdekében.)
Rácsra téve hagytam a lapokat kihűlni.
A krémhez a cukrot felolvasztottam. A tejet simára kevertem a liszttel és a gyönyörű borostyánszínű karamellre öntöttem. Takaréklángon folytonos keverés mellett sűrű krémmé főztem.
Hagytam kihűlni, majd belekevertem a vaníliás cukorral elkevert vajba.
Megkentem vele az egyik lapot és rányomtam óvatosan a tetejére a másikat.
Az étcsokoládét felolvasztottam és elkevertem benne az egy evőkanálnyi olajat, a sütemény tetejére simítottam.
A diógrillázst aprító géppel ledaráltam, de egy sodrófa is jó szolgálatot tesz. Megszórtam a sütemény tetejét.
Hűtőbe tettem és egy éjszakát puhulni hagytam a süteményt.
A szélét levágtam, majd kockára vágva kínáltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »