Karamelles trüffel torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A kekszes alaphoz:
- 25 dkg darált keksz
- 12 dkg margarin
- 1 dl tej
- 10 dkg cukor
- 2 evőkanál kakaó
A trüffelhez:
- 10 dkg tejcsoki
- 10 dkg étcsoki
- 1,5 dl tej
- 3 dkg margarin
A karamellhez:
- 1 tubus cukrozott sűrített tej
- 3 dkg margarin
A díszítéshez:
- mandulaszeletkék
- csoki bonbonok
Elkészítése:
A kekszes alapot készítjük el először.
A margarint, a tejet, a cukrot felmelegítjük egy lábasban és hozzáöntjük a darált kekszhez, amihez már közben beleadtuk a kakaót is.
Sima tésztává gyúrjuk, és kibéleljük egy kerámia pitesütőt, vagy egy kapcsos tortaformát vele, hogy pereme is legyen kissé.
Betesszük a hűtőbe kb. 20-30 percre.
Addig elkészítjük a karamellt, amihez a sűrített tejet a margarinnal egy teflon lábasban addig melegítünk, amíg jó sűrűvé, kicsit barnássá válik kb. 15 perc.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »
Húsvéti vendégvárók egyszerűen: 6 ellenállhatatlan sajttekercs
A húsvéti hidegtál egyik sztárja kétségtelenül a sajttekercs: mutatós, ízle
Tovább olvasom »