Karamelles trüffel torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A kekszes alaphoz:
- 25 dkg darált keksz
- 12 dkg margarin
- 1 dl tej
- 10 dkg cukor
- 2 evőkanál kakaó
A trüffelhez:
- 10 dkg tejcsoki
- 10 dkg étcsoki
- 1,5 dl tej
- 3 dkg margarin
A karamellhez:
- 1 tubus cukrozott sűrített tej
- 3 dkg margarin
A díszítéshez:
- mandulaszeletkék
- csoki bonbonok
Elkészítése:
A kekszes alapot készítjük el először.
A margarint, a tejet, a cukrot felmelegítjük egy lábasban és hozzáöntjük a darált kekszhez, amihez már közben beleadtuk a kakaót is.
Sima tésztává gyúrjuk, és kibéleljük egy kerámia pitesütőt, vagy egy kapcsos tortaformát vele, hogy pereme is legyen kissé.
Betesszük a hűtőbe kb. 20-30 percre.
Addig elkészítjük a karamellt, amihez a sűrített tejet a margarinnal egy teflon lábasban addig melegítünk, amíg jó sűrűvé, kicsit barnássá válik kb. 15 perc.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »