Karamellás torta recept
Hozzávalók:
- 3 darab FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 120 g kristálycukor
- 100 g sima liszt
- 20 g kakaó
- 2 ek víz
- 1 ek olaj
- 1 tk sütőpor
Krémhez:
- 397 g karamellizált édesített sűrített tej
- 250 g vaj
Díszítéshez:
- 250 ml habtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- mogyoró
- étcsokoládé
Elkészítése:
A tészta készítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Állandó keverés mellett hozzáadjuk a vizet, olajat és a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet. Kikent, lisztezett szilikonformába tesszük, és berakjuk a mikróba, majd a legegyszerűbb felmelegítéses programon (750W) 5 percet sütjük. A mikró ajtaját még 3 percig ne nyissuk ki, hadd pihenjen a torta.
A krém készítése:
A karamellből 3 evőkanállal félreteszünk (ezzel kenjük majd le a kihűlt tortát), a hozzávalókat alaposan összekeverjük. A habtejszínt a cukorral keményre verjük.
A torta összeállítása:
A tortát lekenjük a félretett 3 evőkanál karamellel, megszórjuk durvára tört földimogyoróval, rákenjük a krémet, és ráhalmozzuk a habtejszínt.
Olvasztott csokival, csokis mogyoróval vagy tetszés szerint díszítjük. A hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket.
Tipp:
Nagyon finom karamelles torta, hamar elkészül. Jó étvágyat hozzá!