Karamellás-tejszínes sütemény recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 6 púpos ek liszt
- 1 tasak sütőpor
- 6 nagyobb házi
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
Karamellás krémhez:
- 2 tasak Tejkaramellás pudingpor
- 6 ek cukor
- 7 dl tej
- 25 dkg margarin
Tetejére:
- 2 dl hulala
- 0,5 tasak habfixáló
- 3-4 kocka reszelt étcsokoládé
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. Egy nagyobb tepsit (30*38 cm) kibélelünk sütőpapírral. 6 tojásos piskótát sütünk. Ehhez a lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport.
A tojásokat elválasztjuk. A fehérjéket habverővel kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, amivel további 2-3 percet verjük.
Beleöntjük a tojások sárgáját, ezzel is 2-3 percet verjük. Beleszórjuk a sütőporos lisztet, de most már nem habverővel dolgozunk, hanem egy fakanállal óvatosan összeforgatjuk a tésztát.
A sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 180 fokon 25 perc alatt alul-felülsütéssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, ha már nem ragad a fogpiszkára a tészta, akkor megsült.
Kiborítjuk a tepsiből, lehúzzuk róla a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni.
Közben a krémhez a pudingporokat a cukorral összekeverjük és a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük.
Sűrűre főzzük, hagyjuk kihűlni. A margarint habosra kavarjuk, majd a kihűlt pudinghoz adjuk, összekeverjük. A piskótára simítjuk.
A hulalát keményre verjük a habfixálóval és a pudingos rétegre kenjük. A tetejére csokit reszelünk. Legalább 1 órára a hűtőbe rakjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »