Karamellás szelet recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 2 x 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 x 4 ek cukor
- 2 x 4 ek víz
- 2 x 2 ek liszt
- 2 x 2 ek kakaópor
- 1 csomag sütőpor
Habtésztához:
- 2 x 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 2 x 15 dkg porcukor
Krémhez:
- 30 dkg porcukor
- 3 dl habtejszín
- 6 dl tej
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 25 dkg margarin
Elkészítése:
A tésztához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, és kanalanként a cukrot beleszórjuk. Egyesével beledolgozzuk a tojások sárgáját, majd kanalanként a vizet. A lisztet a kakaóporral és a sütőporral összeforgatjuk, majd az előzőekhez adjuk. Két piskótát sütünk belőle, közepes méretű tepsiben, 180 fokon, tűpróbáig.
A habtésztához vízgőz felett a tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük. Két adagot készítünk, majd megsütjük.
A krémhez a porcukrot egy lábasban megkaramellizáljuk, ráöntjük óvatosan a tejszínt, és felforraljuk. A tejben simára keverjük a tojássárgákat és a pudingporokat. A cukros tejszínhez öntjük, és sűrűre főzzük. A forró krémbe belekeverünk a margarint.
A kakaós lapot megkenjük krémmel, rátesszük az egyik hablapot, újra krém, majd a második hablap, újra krém, és végül ismét a kakaós lap. A tetejét a megmaradt krémmel díszítjük.
A karamellás szelet kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 32 g
Zsír: 15 g