Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karamellás szelet recept

Karamellás szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
15 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 2 x 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 x 4 ek cukor
    • 2 x 4 ek víz
    • 2 x 2 ek liszt
    • 2 x 2 ek kakaópor
    • 1 csomag sütőpor

    Habtésztához:

    • 2 x 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 2 x 15 dkg porcukor

    Krémhez:

    • 30 dkg porcukor
    • 3 dl habtejszín
    • 6 dl tej
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 25 dkg margarin

    Elkészítése:

    A tésztához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, és kanalanként a cukrot beleszórjuk. Egyesével beledolgozzuk a tojások sárgáját, majd kanalanként a vizet. A lisztet a kakaóporral és a sütőporral összeforgatjuk, majd az előzőekhez adjuk. Két piskótát sütünk belőle, közepes méretű tepsiben, 180 fokon, tűpróbáig.

    A habtésztához vízgőz felett a tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük. Két adagot készítünk, majd megsütjük.

    A krémhez a porcukrot egy lábasban megkaramellizáljuk, ráöntjük óvatosan a tejszínt, és felforraljuk. A tejben simára keverjük a tojássárgákat és a pudingporokat. A cukros tejszínhez öntjük, és sűrűre főzzük. A forró krémbe belekeverünk a margarint.

    A kakaós lapot megkenjük krémmel, rátesszük az egyik hablapot, újra krém, majd a második hablap, újra krém, és végül ismét a kakaós lap. A tetejét a megmaradt krémmel díszítjük.

    A karamellás szelet kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 284 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 32 g
    Zsír: 15 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá