Karamellás szelet recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
7 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 4 egyenlő részre osztjuk. A tésztából közepes méretű lapokat nyújtunk és 190 fokra előmelegített sütőben 5-8 perc alatt megsütjük.
A krémhez a cukrot és serpenyőben karamellizáljuk, majd felöntjük a tej 3/4-ed részével. A maradék tejben feloldjuk a pudingport, majd amikor a karamell felolvadt beleöntjük a pudingporos tejet és sűrűre főzzük. Alaposan kihűtjük, majd hozzádjuk a margarint és jól kihabosítjuk.
A krémmel betöltjük a lapokat.
A tojásfehérjét a cukorral vízgőt felett keményre verjük, majd a sütemény tetejét a habbal, habrózsákkal és karamell darabokkal díszítjük.
Szeletelés előtt pár órát hagyjuk állni.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.