Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karamellás szelet recept

Karamellás szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 10 dkg vaj
    • 16 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl tej
    • 1 kávéskanál szódabikarbóna

    Krémhez:

    • 1 liter tej
    • 1 dl víz
    • 20 dkg liszt
    • 30 dkg kristálycukor
    • 3 tasak vaníliás cukor
    • 25 dkg vaj

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 6 egyenlő részre osztjuk. A tésztákat egyenként egy 23*28 cm-es tepsi hátán világosra sütjük. Vigyázzunk, mert a lapok törnek sütés után.

    A krémhez a cukrot egy lábasban szép barnára karamellizáljuk, majd felöntjük a vízzel és 5 dl tejjel és addig keverjük, amíg a karamell el nem olvad. A lisztet elkeverjük a maradék tejjel és a vaníliás cukorral, majd a karamelles tejhez adjuk és folytonos keverés mellett besűrítjük vele. A tűzről levéve a vajat is belekeverjük.

    Amikor a krém langyosra hűlt betöltjük vele a lapokat, úgy, hogy a legfelső lapra is maradjon. Alufóliával vagy sütőpapírral letakarjuk, majd lesúlyozzuk (pl 1 kg liszt vagy cukor segítségével).

    Másnap a sütemény szélét vékonyan levágjuk, apróra összetörjük a leeső részt és a sütemény tetejére hintjük.
    Nagyon finom, puha, olcsó krémes.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá