Karamellás szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 16 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl tej
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
Krémhez:
- 1 liter tej
- 1 dl víz
- 20 dkg liszt
- 30 dkg kristálycukor
- 3 tasak vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 6 egyenlő részre osztjuk. A tésztákat egyenként egy 23*28 cm-es tepsi hátán világosra sütjük. Vigyázzunk, mert a lapok törnek sütés után.
A krémhez a cukrot egy lábasban szép barnára karamellizáljuk, majd felöntjük a vízzel és 5 dl tejjel és addig keverjük, amíg a karamell el nem olvad. A lisztet elkeverjük a maradék tejjel és a vaníliás cukorral, majd a karamelles tejhez adjuk és folytonos keverés mellett besűrítjük vele. A tűzről levéve a vajat is belekeverjük.
Amikor a krém langyosra hűlt betöltjük vele a lapokat, úgy, hogy a legfelső lapra is maradjon. Alufóliával vagy sütőpapírral letakarjuk, majd lesúlyozzuk (pl 1 kg liszt vagy cukor segítségével).
Másnap a sütemény szélét vékonyan levágjuk, apróra összetörjük a leeső részt és a sütemény tetejére hintjük.
Nagyon finom, puha, olcsó krémes.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »