Hozzávalók:
Tésztához:
Krémhez:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 6 egyenlő részre osztjuk. A tésztákat egyenként egy 23*28 cm-es tepsi hátán világosra sütjük. Vigyázzunk, mert a lapok törnek sütés után.
A krémhez a cukrot egy lábasban szép barnára karamellizáljuk, majd felöntjük a vízzel és 5 dl tejjel és addig keverjük, amíg a karamell el nem olvad. A lisztet elkeverjük a maradék tejjel és a vaníliás cukorral, majd a karamelles tejhez adjuk és folytonos keverés mellett besűrítjük vele. A tűzről levéve a vajat is belekeverjük.
Amikor a krém langyosra hűlt betöltjük vele a lapokat, úgy, hogy a legfelső lapra is maradjon. Alufóliával vagy sütőpapírral letakarjuk, majd lesúlyozzuk (pl 1 kg liszt vagy cukor segítségével).
Másnap a sütemény szélét vékonyan levágjuk, apróra összetörjük a leeső részt és a sütemény tetejére hintjük.
Nagyon finom, puha, olcsó krémes.