Karamellás szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs sütőpor
- tej
Krém:
- 25 dkg cukor
- 4 cs vaníliás pudingpor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 l tej
- 35 dkg margarin
Elkészítése: Karamellás szelet
Hozzávalók:
A tészta hozzávalóit annyi tejjel összegyúrjuk, hogy ne ragadjon a tészta. Viszonylag kemény tésztát kapunk. 5 egyenlő részre osztjuk, egyenként 35*35 cm-es négyzetre nyújtjuk, majd gáztepsi hátulján, 170 fokon 10 perc alatt világosra sütjük a lapokat.
A krémhez a cukrot egy nagyobb serpenyőben megolvasztjuk, felöntjük 2 dl vízzel. A tejben elkeverjük a pudingporokat 2 cs vaníliás cukorral, majd a karamellhez adjuk és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A margarint még melegen a pudingos krémbe dolgozzuk és a lapokat betöltjük a langyos krémmel. Másnap lehet is szeletelni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »