Karamellás szelet recept

Hozzávalók:
A tésztához
- 20 dkg margarin
- 5 dkg kakaó
- 30 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 22 dkg liszt
A krémhez
- 12 dkg margarin
- 2 tubus sűrített tej
- 2 evőkanál méz
- 7 dkg cukor
A tetejére
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg tejcsokoládé
- 1 evőkanál olaj
Elkészítése:
Megolvasztjuk a margarint, hozzákeverjük a kakaót és a cukrot. Levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a tojást, majd végül a lisztet.
Kikent, kilisztezett 20×30-as tepsibe öntjük, és előmelegített 160 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük, majd hűlni hagyjuk.
A karamellkrémhez a margarint megolvasztjuk egy edényben, hozzákeverjük a sűrített tejet, a mézet és a cukrot.
Kis lángon, folyamatosan kevergetjük, amíg karamellszíne lesz, ez kb. 15 perc, langyosra hűtjük.
A tésztára öntjük, majd berakjuk a hűtőbe dermedni.
Gőz fölött megolvasztjuk a kétféle csokoládét, belekeverjük az olajat, ráöntjük a süteményre és tálalásig hűtőben tartjuk.
Tipp:
Lehet a krémbe tenni pirított mogyorót és még a tetejére is lehet szórni egy keveset.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »