Karamellás szelet recept

Hozzávalók:
A tésztához
- 20 dkg margarin
- 5 dkg kakaó
- 30 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 22 dkg liszt
A krémhez
- 12 dkg margarin
- 2 tubus sűrített tej
- 2 evőkanál méz
- 7 dkg cukor
A tetejére
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg tejcsokoládé
- 1 evőkanál olaj
Elkészítése:
Megolvasztjuk a margarint, hozzákeverjük a kakaót és a cukrot. Levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a tojást, majd végül a lisztet.
Kikent, kilisztezett 20×30-as tepsibe öntjük, és előmelegített 160 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük, majd hűlni hagyjuk.
A karamellkrémhez a margarint megolvasztjuk egy edényben, hozzákeverjük a sűrített tejet, a mézet és a cukrot.
Kis lángon, folyamatosan kevergetjük, amíg karamellszíne lesz, ez kb. 15 perc, langyosra hűtjük.
A tésztára öntjük, majd berakjuk a hűtőbe dermedni.
Gőz fölött megolvasztjuk a kétféle csokoládét, belekeverjük az olajat, ráöntjük a süteményre és tálalásig hűtőben tartjuk.
Tipp:
Lehet a krémbe tenni pirított mogyorót és még a tetejére is lehet szórni egy keveset.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »