Stollwerck szelet recept
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Négy egyenlő részre osztjuk. 30*20 cm-es téglalapra nyújtjuk egyenként a lapokat és tepsi hátán egyenként kisütjük pár perc alatt előmelegített sütőben. (180 fokon, maximum 10 perc.)
A krémhez 10 dkg cukrot karamellizáljuk, majd felengedjük 2,5 dl tejjel. A maradék tejben feloldjuk a pudingport, majd hozzáadjuk a karamellás tejhez, és állandóan kevergetve besűrítjük. Ha kihűlt akkor a margarint hozzákeverjük és jól eldolgozzuk. A lapokat megtöltjük a krémmel. A tetejére habot simítunk: a tojás fehérjét a cukorral gőz felett kemény habbá verjük. 10 dkg cukrot karamellizálunk, egy sütőpapíron elterítjük, ha megszilárdult akkor összezúzzuk és a sütemény tetejére szórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

