Stollwerck szelet recept

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Négy egyenlő részre osztjuk. 30*20 cm-es téglalapra nyújtjuk egyenként a lapokat és tepsi hátán egyenként kisütjük pár perc alatt előmelegített sütőben. (180 fokon, maximum 10 perc.)
A krémhez 10 dkg cukrot karamellizáljuk, majd felengedjük 2,5 dl tejjel. A maradék tejben feloldjuk a pudingport, majd hozzáadjuk a karamellás tejhez, és állandóan kevergetve besűrítjük. Ha kihűlt akkor a margarint hozzákeverjük és jól eldolgozzuk. A lapokat megtöltjük a krémmel. A tetejére habot simítunk: a tojás fehérjét a cukorral gőz felett kemény habbá verjük. 10 dkg cukrot karamellizálunk, egy sütőpapíron elterítjük, ha megszilárdult akkor összezúzzuk és a sütemény tetejére szórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »