Stollwerck szelet recept

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Négy egyenlő részre osztjuk. 30*20 cm-es téglalapra nyújtjuk egyenként a lapokat és tepsi hátán egyenként kisütjük pár perc alatt előmelegített sütőben. (180 fokon, maximum 10 perc.)
A krémhez 10 dkg cukrot karamellizáljuk, majd felengedjük 2,5 dl tejjel. A maradék tejben feloldjuk a pudingport, majd hozzáadjuk a karamellás tejhez, és állandóan kevergetve besűrítjük. Ha kihűlt akkor a margarint hozzákeverjük és jól eldolgozzuk. A lapokat megtöltjük a krémmel. A tetejére habot simítunk: a tojás fehérjét a cukorral gőz felett kemény habbá verjük. 10 dkg cukrot karamellizálunk, egy sütőpapíron elterítjük, ha megszilárdult akkor összezúzzuk és a sütemény tetejére szórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »