Karamellás álom recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2,5 dl tej
- 20 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 4 dkg kakaó
- 1 cs. sütőpor
Karamell krém:
- 30 dkg cukor
- 5 dl tej vagy habtejszín
- 3 ek. liszt
- 10 dkg margarin
- 1 cs. vaníliás cukor
Csokimáz:
- 1 tábla tortabevonó
- 5 dkg margarin
Elkészítése:
A tojást a cukorral habosra keverjük, majd felváltva hozzáadjuk a lisztben elkevert kakaót és sütőport,végül a tejet.
Lisztezett, zsírozott tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. A krémhez a cukrot karamellizáljuk lassú tűzön, és ha elolvadt, akkor hozzáadjuk az előre megmelegített tejet vagy habtejszínt és a lisztet.
Sűrű krémet főzzünk. A margarint a vaníliás cukorral habosra keverjük, és ha meghűlt a krém, összekeverjük a kettőt. A meghűlt tészta tetejére kenjük, vagy ha elég magas, akkor megtöltjük vele.
A tetejére csokimázat készítünk: egy csomag tortabevonót gőzfürdő felett felolvasztunk, és margarint adunk hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »