Karamellás álom recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2,5 dl tej
- 20 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 4 dkg kakaó
- 1 cs. sütőpor
Karamell krém:
- 30 dkg cukor
- 5 dl tej vagy habtejszín
- 3 ek. liszt
- 10 dkg margarin
- 1 cs. vaníliás cukor
Csokimáz:
- 1 tábla tortabevonó
- 5 dkg margarin
Elkészítése:
A tojást a cukorral habosra keverjük, majd felváltva hozzáadjuk a lisztben elkevert kakaót és sütőport,végül a tejet.
Lisztezett, zsírozott tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. A krémhez a cukrot karamellizáljuk lassú tűzön, és ha elolvadt, akkor hozzáadjuk az előre megmelegített tejet vagy habtejszínt és a lisztet.
Sűrű krémet főzzünk. A margarint a vaníliás cukorral habosra keverjük, és ha meghűlt a krém, összekeverjük a kettőt. A meghűlt tészta tetejére kenjük, vagy ha elég magas, akkor megtöltjük vele.
A tetejére csokimázat készítünk: egy csomag tortabevonót gőzfürdő felett felolvasztunk, és margarint adunk hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

