Csokis-karamellás vienetta recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 9
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 18 porcukor
- 18 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
Krémhez:
- 2 cs tejszínízű pudingpor
- 6 dl tej
- 15 dkg porcukor
- 30 dkg vaj
- 15 dkg étcsokoládé
Karamellhez:
- 25 dkg kristálycukor
- 2 dl víz
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon elkészítjük a tésztaalapot, majd egy 30*40 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a massza 1/3-át belesimítjuk. Előmelegített sütőben kisütjük, majd jön a következő, majd utoljára még egy rész. Ha kihűlt mind a három rész akkor két lapba vágjuk, vagyis lesz hat lapunk.
A karamellhez a cukrot szép barnára, de nem feketére, karamellizáljuk, majd ha elérte a kellő színt felöntjük a vízzel. Addig keverjük, amíg a karamell felolvad. Annyira forraljuk el, hogy ha kihűlt kissé nyúlós legyen.
A krémhez a pudingporokat felfőzzük a tejben, majd kihűtjük. A vajat kihabosítjuk a porcukorral, majd hozzáadjuk a pudingot és a karamellt is, majd alaposan összedolgozzuk.
A lapokat betöltjük a krémmel, minden sort locsoljunk meg olvasztott csokival. A süti tetejét és oldalát is bevonjuk a krémmel, majd ízlés szerint díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »


