Csokis-karamellás vienetta recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 9 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 18 porcukor
- 18 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
Krémhez:
- 2 cs tejszínízű pudingpor
- 6 dl tej
- 15 dkg porcukor
- 30 dkg vaj
- 15 dkg étcsokoládé
Karamellhez:
- 25 dkg kristálycukor
- 2 dl víz
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon elkészítjük a tésztaalapot, majd egy 30*40 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a massza 1/3-át belesimítjuk. Előmelegített sütőben kisütjük, majd jön a következő, majd utoljára még egy rész. Ha kihűlt mind a három rész akkor két lapba vágjuk, vagyis lesz hat lapunk.
A karamellhez a cukrot szép barnára, de nem feketére, karamellizáljuk, majd ha elérte a kellő színt felöntjük a vízzel. Addig keverjük, amíg a karamell felolvad. Annyira forraljuk el, hogy ha kihűlt kissé nyúlós legyen.
A krémhez a pudingporokat felfőzzük a tejben, majd kihűtjük. A vajat kihabosítjuk a porcukorral, majd hozzáadjuk a pudingot és a karamellt is, majd alaposan összedolgozzuk.
A lapokat betöltjük a krémmel, minden sort locsoljunk meg olvasztott csokival. A süti tetejét és oldalát is bevonjuk a krémmel, majd ízlés szerint díszítjük.