Karamellás-mogyorós korongok recept

Elkészítése:
A karamellsziruphoz a cukrot, egy kisebb edényben, közepes lángon karamellizáljuk. Megvárjuk, míg bugyogni kezd (4-5 perc) és beletesszük a 10 dkg Ramát. Ha teljesen felolvadt, hozzáadjuk a tejet és folyamatosan kevergetve összeforraljuk, majd hagyjuk kihűlni.
A maradék 10 dkg margarint habosra keverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, ebben a sorrendben: a mézet, a karamellszirupot, az egész tojást, a kakaóport, csiptinyi sót, a mogyoró felét (15 dkg, amit leőröltünk) és végül a liszttel elkevert sütőport.
Az egészet sima tésztává gyúrjuk, majd lisztezett deszkán, 4 db, kb. 2.5 cm átmérőjű rudat formázunk belőle. Frissen tartó fóliába csomagoljuk és legalább 1 órára, a hűtőbe tesszük. A rudakat kivesszük, a felvert tojásfehérjével megkenjük és a mogyoró másik felében (15 dkg, amit durvára vágtunk) megforgatjuk. A tésztarudakat 1,5-2 cm vastagon felszeleteljük, sütőpapírral bélelt lemezre fektetjük és kb. 15 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »