Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karamellás-mogyorós korongok recept

Karamellás-mogyorós korongok
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg cukor
    • 20 dkg margarin
    • 1 dl tej
    • 10 dkg méz
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 1 kk kakaópor
    • 30 dkg mogyoró
    • 15 dkg liszt
    • 1 kk sütőpor

    Elkészítése:

    A karamellsziruphoz a cukrot, egy kisebb edényben, közepes lángon karamellizáljuk. Megvárjuk, míg bugyogni kezd (4-5 perc) és beletesszük a 10 dkg Ramát. Ha teljesen felolvadt, hozzáadjuk a tejet és folyamatosan kevergetve összeforraljuk, majd hagyjuk kihűlni.

    A maradék 10 dkg margarint habosra keverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, ebben a sorrendben: a mézet, a karamellszirupot, az egész tojást, a kakaóport, csiptinyi sót, a mogyoró felét (15 dkg, amit leőröltünk) és végül a liszttel elkevert sütőport.

    Az egészet sima tésztává gyúrjuk, majd lisztezett deszkán, 4 db, kb. 2.5 cm átmérőjű rudat formázunk belőle. Frissen tartó fóliába csomagoljuk és legalább 1 órára, a hűtőbe tesszük. A rudakat kivesszük, a felvert tojásfehérjével megkenjük és a mogyoró másik felében (15 dkg, amit durvára vágtunk) megforgatjuk. A tésztarudakat 1,5-2 cm vastagon felszeleteljük, sütőpapírral bélelt lemezre fektetjük és kb. 15 perc alatt megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá