Karamellás-mogyorós korongok recept

Elkészítése:
A karamellsziruphoz a cukrot, egy kisebb edényben, közepes lángon karamellizáljuk. Megvárjuk, míg bugyogni kezd (4-5 perc) és beletesszük a 10 dkg Ramát. Ha teljesen felolvadt, hozzáadjuk a tejet és folyamatosan kevergetve összeforraljuk, majd hagyjuk kihűlni.
A maradék 10 dkg margarint habosra keverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, ebben a sorrendben: a mézet, a karamellszirupot, az egész tojást, a kakaóport, csiptinyi sót, a mogyoró felét (15 dkg, amit leőröltünk) és végül a liszttel elkevert sütőport.
Az egészet sima tésztává gyúrjuk, majd lisztezett deszkán, 4 db, kb. 2.5 cm átmérőjű rudat formázunk belőle. Frissen tartó fóliába csomagoljuk és legalább 1 órára, a hűtőbe tesszük. A rudakat kivesszük, a felvert tojásfehérjével megkenjük és a mogyoró másik felében (15 dkg, amit durvára vágtunk) megforgatjuk. A tésztarudakat 1,5-2 cm vastagon felszeleteljük, sütőpapírral bélelt lemezre fektetjük és kb. 15 perc alatt megsütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »