Hozzávalók:
Elkészítése:
A karamellsziruphoz a cukrot, egy kisebb edényben, közepes lángon karamellizáljuk. Megvárjuk, míg bugyogni kezd (4-5 perc) és beletesszük a 10 dkg Ramát. Ha teljesen felolvadt, hozzáadjuk a tejet és folyamatosan kevergetve összeforraljuk, majd hagyjuk kihűlni.
A maradék 10 dkg margarint habosra keverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, ebben a sorrendben: a mézet, a karamellszirupot, az egész tojást, a kakaóport, csiptinyi sót, a mogyoró felét (15 dkg, amit leőröltünk) és végül a liszttel elkevert sütőport.
Az egészet sima tésztává gyúrjuk, majd lisztezett deszkán, 4 db, kb. 2.5 cm átmérőjű rudat formázunk belőle. Frissen tartó fóliába csomagoljuk és legalább 1 órára, a hűtőbe tesszük. A rudakat kivesszük, a felvert tojásfehérjével megkenjük és a mogyoró másik felében (15 dkg, amit durvára vágtunk) megforgatjuk. A tésztarudakat 1,5-2 cm vastagon felszeleteljük, sütőpapírral bélelt lemezre fektetjük és kb. 15 perc alatt megsütjük.