Karamellás mézes krémes recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2 kiskanál szódabikarbóna
- 10 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek tejföl
- 4 ek méz
A krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 4 ek cukor
- 25 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
Továbbá:
- baracklekvár
- 10 dkg étcsokoládé
- kevés olaj
Elkészítése:
Tészta készítése:
A tésztához a vajat összekeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a 2 tojást. Ezután hozzákeverjük a lisztet, a szódabikarbónát, a tejfölt, végül a mézet (a mézet olvasszuk folyékonyra).
Ha összeállt a tészta, 4 részre vágjuk, és 4 téglalappá nyújtjuk. Tepsi hátán laponként megsütjük.
Krém készítése:
A krémhez a tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a pudingport. A cukrot megkaramellizáljuk, vagyis felolvasztjuk, felöntjük egy kis kávéval, és a pudingos tejhez öntjük. Sűrű krémet főzünk. Ha kész a puding, hűlni hagyjuk, majd ha hideg, hozzáadjuk a vajat, amit előtte porcukorral jól kikeverünk.
Összeállítás:
Az alsó lapra krémet kenünk, rátesszük a 2. tésztát, majd lekvárral megkenjük, rátesszük a 3. tésztalapot, erre krémet kenünk, lezárjuk a 4. tésztalappal. Tetejére kevés olajjal olvasszuk meg az étcsokoládét, és egyenletesen kenjük rá a legfelső lapra.
Csak másnap szeleteljük fel. Minél többet áll, annál puhább lesz a tészta.
A karamellás mézes krémes kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 47 g
Zsír: 15 g