Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karamellás mézes krémes recept

Karamellás mézes krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
15 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 2 kiskanál szódabikarbóna
    • 10 dkg vaj
    • 15 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek tejföl
    • 4 ek méz

    A krémhez:

    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 5 dl tej
    • 4 ek cukor
    • 25 dkg vaj
    • 25 dkg porcukor

    Továbbá:

    • baracklekvár
    • 10 dkg étcsokoládé
    • kevés olaj

    Elkészítése:

    Tészta készítése:

    A tésztához a vajat összekeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a 2 tojást. Ezután hozzákeverjük a lisztet, a szódabikarbónát, a tejfölt, végül a mézet (a mézet olvasszuk folyékonyra).

    Ha összeállt a tészta, 4 részre vágjuk, és 4 téglalappá nyújtjuk. Tepsi hátán laponként megsütjük.

    Krém készítése:

    A krémhez a tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a pudingport. A cukrot megkaramellizáljuk, vagyis felolvasztjuk, felöntjük egy kis kávéval, és a pudingos tejhez öntjük. Sűrű krémet főzünk. Ha kész a puding, hűlni hagyjuk, majd ha hideg, hozzáadjuk a vajat, amit előtte porcukorral jól kikeverünk.

    Összeállítás:

    Az alsó lapra krémet kenünk, rátesszük a 2. tésztát, majd lekvárral megkenjük, rátesszük a 3. tésztalapot, erre krémet kenünk, lezárjuk a 4. tésztalappal. Tetejére kevés olajjal olvasszuk meg az étcsokoládét, és egyenletesen kenjük rá a legfelső lapra.

    Csak másnap szeleteljük fel. Minél többet áll, annál puhább lesz a tészta.

    A karamellás mézes krémes kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 344 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 47 g
    Zsír: 15 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá