Karamellás mézes krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
15 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 2 kiskanál szódabikarbóna
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 2 ek tejföl
  • 4 ek méz

A krémhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 4 ek cukor
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor

Továbbá:

  • baracklekvár
  • 10 dkg étcsokoládé
  • kevés olaj

Elkészítése:

Tészta készítése:

A tésztához a vajat összekeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a 2 tojást. Ezután hozzákeverjük a lisztet, a szódabikarbónát, a tejfölt, végül a mézet (a mézet olvasszuk folyékonyra).

Ha összeállt a tészta, 4 részre vágjuk, és 4 téglalappá nyújtjuk. Tepsi hátán laponként megsütjük.

Krém készítése:

A krémhez a tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a pudingport. A cukrot megkaramellizáljuk, vagyis felolvasztjuk, felöntjük egy kis kávéval, és a pudingos tejhez öntjük. Sűrű krémet főzünk. Ha kész a puding, hűlni hagyjuk, majd ha hideg, hozzáadjuk a vajat, amit előtte porcukorral jól kikeverünk.

Összeállítás:

Az alsó lapra krémet kenünk, rátesszük a 2. tésztát, majd lekvárral megkenjük, rátesszük a 3. tésztalapot, erre krémet kenünk, lezárjuk a 4. tésztalappal. Tetejére kevés olajjal olvasszuk meg az étcsokoládét, és egyenletesen kenjük rá a legfelső lapra.

Csak másnap szeleteljük fel. Minél többet áll, annál puhább lesz a tészta.