Karamellás mézes krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 500 g sima liszt
- 100 g vaj
- 150 g porcukor
- 150 g méz
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 100 ml tej
- 1 csomag sütőpor
Töltelék:
- 400 g kristálycukor
- 900 ml tej
- 200 ml tejszín
- 150 g sima liszt
- 200 g vaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd 4 részre osztjuk. Egyenként kisodorjuk és előmelegített sütőben sütőpapírral bélelt tepsiben kb.8 perc alatt megsütjük. Hagyjuk alaposan kihűlni.
A krém készítése: A 100 ml tejet, tejszínt és a lisztet mixerrel csomómentesre keverjük. A kristálycukrot karamellizáljuk majd kis adagokban óvatosan felöntjük 800 ml tejjel. Néha megkeverve megvárjuk míg a karamell újra felolvad. Ebből a karamellás tejből hozzákeverünk 2 merőkanállal a lisztes tejhez.
Alaposan átkeverjük és óvatosan visszaöntünk a karamellás tejhez, így sűrű pudingot főzünk. A pudingot néha átkeverjük és kicsit kihűtjük. A puha vajat összemixeljük a karamellás pudinggal és megtöltjük a lapokat. Letakarva egy éjszakát pihentetjük, majd felszeleteljük. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.
Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept
Tipp:
https://www.youtube.com/watch?v=K5pJ-4mxOCQ