Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karamellás mézes krémes recept

Karamellás mézes krémes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500 g sima liszt
    • 100 g vaj
    • 150 g porcukor
    • 150 g méz
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 100 ml tej
    • 1 csomag sütőpor

    Töltelék:

    • 400 g kristálycukor
    • 900 ml tej
    • 200 ml tejszín
    • 150 g sima liszt
    • 200 g vaj

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd 4 részre osztjuk. Egyenként kisodorjuk és előmelegített sütőben sütőpapírral bélelt tepsiben kb.8 perc alatt megsütjük. Hagyjuk alaposan kihűlni.

    A krém készítése: A 100 ml tejet, tejszínt és a lisztet mixerrel csomómentesre keverjük. A kristálycukrot karamellizáljuk majd kis adagokban óvatosan felöntjük 800 ml tejjel. Néha megkeverve megvárjuk míg a karamell újra felolvad. Ebből a karamellás tejből hozzákeverünk 2 merőkanállal a lisztes tejhez.

    Alaposan átkeverjük és óvatosan visszaöntünk a karamellás tejhez, így sűrű pudingot főzünk. A pudingot néha átkeverjük és kicsit kihűtjük. A puha vajat összemixeljük a karamellás pudinggal és megtöltjük a lapokat. Letakarva egy éjszakát pihentetjük, majd felszeleteljük. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.

    Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept

    Tipp:

    https://www.youtube.com/watch?v=K5pJ-4mxOCQ

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá