Karamellás mézes krémes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 500 g sima liszt
  • 100 g vaj
  • 150 g porcukor
  • 150 g méz
  • 1 tojás
  • 100 ml tej
  • 1 csomag sütőpor

Töltelék:

  • 400 g kristálycukor
  • 900 ml tej
  • 200 ml tejszín
  • 150 g sima liszt
  • 200 g vaj

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd 4 részre osztjuk. Egyenként kisodorjuk és előmelegített sütőben sütőpapírral bélelt tepsiben kb.8 perc alatt megsütjük. Hagyjuk alaposan kihűlni.

A krém készítése: A 100 ml tejet, tejszínt és a lisztet mixerrel csomómentesre keverjük. A kristálycukrot karamellizáljuk majd kis adagokban óvatosan felöntjük 800 ml tejjel. Néha megkeverve megvárjuk míg a karamell újra felolvad. Ebből a karamellás tejből hozzákeverünk 2 merőkanállal a lisztes tejhez.

Alaposan átkeverjük és óvatosan visszaöntünk a karamellás tejhez, így sűrű pudingot főzünk. A pudingot néha átkeverjük és kicsit kihűtjük. A puha vajat összemixeljük a karamellás pudinggal és megtöltjük a lapokat. Letakarva egy éjszakát pihentetjük, majd felszeleteljük. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.

Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept

Tipp:

https://www.youtube.com/watch?v=K5pJ-4mxOCQ