Karamellás krémes recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg liszt
- 1/2 cs sütőpor
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg vaj
- 1 ek méz
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS+1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 0.5 dl tej
Sárga krémhez:
- 5 dl tej
- 2 cs vanilíás pudingpor
- 2 dl víz,2 ek liszt
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
Fehér krémhez:
- 6 ek kristálycukor
- 1/2 l habtejszín
- 1 tk zselatin
- 1 dl víz
Mázhoz:
- 8 dkg porcukor
- 1 cs karamellás pudingpor
- 1 ek napraforgó olaj
- 2 ek forró víz
Elkészítése:
Tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 2 lapot sütünk belőle sütőpapírral bélelt közepes tepsibe 180 fokon 25 perc alatt. Sárga krémhez a tejet, a pudingot, a lisztet és a vizet összekeverjük, majd sűrű krémet főzünk belőle.
A margarint és a porcukrot kikeverjük és a kihűlt pudinghoz tesszük. A fehér krémhez a habtejszínt habbá verjük.
A cukrot megpirítjuk és a zselatinos vízzel felengedjük, majd belecsorgatjuk a habtejszínbe miközben keverjük. Az egyik tésztára rákenjük a sárga krémet,erre rásimítjuk a fehéret és rátesszük a másik lapot.
A porcukrot, a karamell pudingot, az olajat és a forró vizet jól kiverjük és a tészta tetejére kenjük. Másnap szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »